Pech voor Max Verstappen en Red Bull: pitstops moeten langzamer
i

Getty Images

Pech voor Max Verstappen en Red Bull: pitstops moeten langzamer

Eimert Pruis • 22:34, 24-06-2021 / Laatste Update: 07:45, 05-01-2024

Max Verstappen en Red Bull moeten even slikken. De pitstops, 1 van de kwaliteiten van Red Bull, moeten langzamer vanaf de Grand Prix van Hongarije. Meerdere teams klaagden over de veiligheid bij te snelle pitstops. Red Bull en Verstappen hebben met 1,93 seconden bij de GP van Bahrein de snelste pitstop van het seizoen.

Volgens een brief, verstuurd aan alle teams, waar Autosport.com zicht op kreeg.

Veel teams zouden hebben geklaagd over het gebruik van illegaal materiaal bij sommige renstallen. Red Bull zou speciaal materiaal gebruiken om de pitstops sneller te kunnen uitvoeren.

Menselijke reactietijden

In de nieuwe regels zijn vaste menselijke reactietijden vastgelegd bij het uitvoeren van de pitstop. Zo kan een monteur volgens de FIA pas na 0,15 seconden aan de man met de krik doorgeven dat een wiel goed bevestigd zit. De coureur mag vervolgens pas na 0,2 seconden groen licht krijgen dat hij de pitstraat mag verlaten. Daarnaast mag er geen sensorsysteem worden gebruikt bij een bandenwissel.

De teams krijgen eerst nog 3 races de tijd om te wennen aan de nieuwe regels en vanaf de GP van Hongarije gaat de FIA streng controleren op het toepassen van het reglement.