Piastri wordt definitief de vervanger van Ricciardo bij McLaren
i

Getty

Piastri wordt definitief de vervanger van Ricciardo bij McLaren

Jeroen Rooseboom • 18:01, 02-09-2022

Er is een einde gekomen aan de soap rondom Oscar Piastri. Vrijdagmiddag is bekendgemaakt dat de 21-jarige Australiër zijn landgenoot Daniel Ricciardo definitief zal vervangen bij Mclaren.

Afgelopen zomerstop maakte Alpine ineens bekend dat Piastri voor het Franse team zou rijden in het volgende F1-seizoen. Hij zou de vertrekkende Fernando Alonso vervangen, die volgend jaar bij Aston Martin te bewonderen is. Daar reageerde Piastri via Twitter op dat hij van niks wist. De geruchtenmolen kwam op gang en al snel lekte uit dat McLaren erg graag de ene Australiër door de andere zou vervangen.

Alpine spande zelfs een rechtszaak aan, omdat het dacht dat Piastri een doorlopend contract bij de Franse renstal had. Helaas voor Alpine bleek dat niet zo te zijn.

Ricciardo

Voor Ricciardo is nog niks bekend over een nieuw team. Wel staat vast dat The Honeybadger in zijn 2 jaar bij het Britse team nooit heeft kunnen overtuigen. Zijn veel jongere teamgenoot Lando Norris was bijna altijd beter dan hij. Erg jammer zal hij het niet vinden hoe het nu is gelopen, gezien de gigantische zak geld die hij krijgt bij zijn vertrek.