🏆 | POLE voor Max Verstappen! Sergio Perez grote verliezer in kwalificatie Monaco
i

ANP

🏆 | POLE voor Max Verstappen! Sergio Perez grote verliezer in kwalificatie Monaco

Matthijs Nijhuis • 19:14, 27-05-2023 / Laatste Update: 08:16, 12-12-2023

Max Verstappen pakte zaterdag pole bij de kwalificatie van Monaco. Zondag start hij vanaf P1, een belangrijke positie voor het stratencircuit, waar inhalen nog altijd erg lastig is. Teamgenoot Sergio Perez was na een vroege crash de grote verliezer en start vanaf P20.

Alonso zei over de radio te "pushen als een beest", maar het was niet genoeg. Hij zette een monsterlijke tijd neer, maar moest P1 op het laatste moment afstaan aan de Nederlander. Verstappen 1, Alonso 2, Leclerc 3.

Rood voor Perez

In Q1 ging het al vrij snel mis voor Sergio Perez, nadat hij zijn Red Bull behoorlijk hard in de muur zette: rode vlag. Na nog geen 4 minuten was het einde oefening voor de winnaar van vorig jaar! Iedereen verbeterde het rondje van de Mexicaan. Samen met Sargeant, Magnussen, Hulkenburg en Zhou werd Perez in Q1 geëlimineerd.

De Vries weg in Q2

Nyck de Vries liet 1,5 seconde liggen op teamgenoot Yuki Tsunoda en was daarmee niet snel genoeg voor Q3. Hamilton ontsnapte de eliminatiezone maar nét met een ijzersterk rondje op koude banden. Hij schoot naar P7 en liet Piastri, Bottas, Stroll, Albon én dus de vries achter zich. Zij waren niet snel genoeg om mee te doen aan de 3e kwalificatieronde.