🎥 | Reactie PSV-fan Max Verstappen na zege in Mexico: 'Giedo zal wel zuur zijn'

Joris Kaper • 08:23, 30-10-2023 / Laatste Update: 15:04, 05-01-2024

Max Verstappen was voorafgaand aan de GP van Mexico al in opperbeste stemming omdat zijn favoriete club PSV de kraker met Ajax had gewonnen. En na het grijpen van de zege in de Grand Prix van Mexico kon zijn zondag helemaal niet meer stuk natuurlijk. Hij grapte daarbij over Viaplay-analist en Ajax-fan Giedo van der Garde: "Die zal wel zuur zijn."

"Wat een topdag", zei Verstappen tegenover Viaplay nadat hij zijn 16e overwinning van het seizoen had gegrepen. Hij brak zijn eigen record met zijn 16e overwinning in 1 seizoen. "Wat ik nog meer wil? 17 zeges, 18 zeges. Maar dit maakt het nog weer wat mooier. Jammer man", zo plaagde hij Ajax-supporter Giedo van der Garde. "Die is denk ik zuur."

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Mexico: verbreekt eigen record van meeste zeges in 1 seizoen

Simpele zege in Mexico

Verstappen nam na de start al in de 1e bocht de leiding en gaf die daarna eigenlijk niet meer uit handen. "Als de start goed is, ga je er natuurlijk voor. De auto ging weer super en de samenwerking met het team verliep weer goed. Ook de strategie die we wilden proberen was top, al kon ik die niet helemaal afmaken door de safety car en rode vlag." Daarmee doelde Verstappen op de situatie die volgde na een harde crash van Haas-coureur Kevin Magnussen.

'Geweldige middag'

Even daarvoor had Verstappen het feestje al gevierd met de Mexicaanse fans, die het ondanks de crash van hun grote favoriet Sergio Pérez konden opbrengen om de wereldkampioen toch toe te juichen. "Wat een geweldige middag weer. Gelukkig is het publiek gebleven, hun support was waanzinnig. We maken een ongelofelijk seizoen mee. De snelheid in onze auto was vandaag weer héél goed."