Ralf Schumacher over waarschijnlijke F1-exit neefje Mick: 'Het moet iets persoonlijks zijn'
i

Pro Shots

Ralf Schumacher over waarschijnlijke F1-exit neefje Mick: 'Het moet iets persoonlijks zijn'

Joris Kaper • 12:22, 15-11-2022 / Laatste Update: 01:56, 12-12-2023

Oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher heeft het opgenomen voor zijn neefje Mick Schumacher. Die raakt waarschijnlijk zijn zitje in de Formule 1 bij Haas kwijt aan Nico Hülkenberg, die daarmee terugkeert in de koningsklasse.

Ralf is de jongere broer van Formule 1-legende Michael Schumacher, de vader van Mick. "Mick heeft laten zien dat hij de potentie heeft, maar ik heb het gevoel dat hij bij teambaas Günther Steiner niets goed kon doen", zegt de 47-jarige Ralf Schumacher tegen tv-zender Sky. "De houding van de teamleiding is niet te verklaren, het moet wel iets persoonlijks zijn. Ik denk dat Steiner het niet aankon dat iemand anders dan hij in het middelpunt van de belangstelling stond."

Haas niet tevreden

De 23-jarige Mick Schumacher heeft blijkbaar een niet al te goed 2e jaar gereden bij Haas, want hij voldeed volgens het team niet aan de verwachtingen. De Amerikaanse renstal maakt deze week waarschijnlijk bekend dat het contract met Schumacher dan ook wordt beëindigd. Nico Hülkenberg lijkt de beoogde vervanger.

'Dit is geen personeelsbeleid'

Oom Ralf is het er niet mee eens: "Als Haas voor Mick had willen kiezen, hadden ze dat allang gedaan. Je kunt dit geen personeelsbeleid noemen. Je moet je werknemers motiveren en steunen. Mick moest steeds uit de media vernemen dat hij niet constant genoeg was. Maar heeft Steiner zich wel eens afgevraagd of het team wel goed heeft gepresteerd? Hoe vaak hebben ze hun coureurs niet in de steek gelaten met verkeerde strategieën. Ik mis elke vorm van zelfkritiek", aldus Ralf.