Record in zicht: Max Verstappen beunt van P6 naar P1 in België

Brian Vesseur • 18:26, 30-07-2023 / Laatste Update: 07:59, 08-01-2024

Max Verstappen heeft overtuigend de Grand Prix van België gewonnen. De Nederlander is nu héél dicht bij het record van Sebastian Vettel, die de meeste Grands Prix op rij won. De Duitser won in 2013 liefst 9 races op rij, Verstappen staat door zijn overwinning in België op 8. Na de zomerstop kan de 2-voudig wereldkampioen het record evenaren in Zandvoort.

Bij de start pakte Pérez direct de leiding van de race, terwijl Max Verstappen in het eerste rondje opschoof van P6 naar P4. De Nederlander kwalificeerde zich op pole position, maar moest door een straf wat verder naar achteren beginnen.

Verstappen pakt Pérez

In ronde 15 van de 44 zat Verstappen al op de staart van Pérez. Beide coureurs hadden op dat moment al een pitstop gemaakt. In ronde 17 vloog de 2-voudig wereldkampioen op het rechte stuk voorbij aan zijn teamgenoot. P1 voor Verstappen! Weer een ronde later lag hij al 2 seconden voor op Pérez. Wát een verschil.

De inhaalactie van Verstappen op Pérez:

In de 19e ronde begon het te regenen op Spa-Francorchamps. Toch bleven de coureurs op de droogweerbanden rijden. In ronde 30 van de 44 maakte Pérez zijn tweede stop, een ronde later dook ook Verstappen naar binnen voor nieuwe banden.

Uitslag

Charles Leclerc (P3) en Lewis Hamilton (P4) aasden op het laatste podiumplekje, want Red Bull bleek weer oppermachtig. Uiteindelijk trok Leclerc aan het langste eind; Hamilton kon niet dicht genoeg in de buurt komen. Fernando Alonso completeerde de top 5.

Ricciardo

Daniel Ricciardo eindigde in zijn tweede race sinds terugkeer op P16. Zonde, zeker omdat AlphaTauri-teamgenoot Yuki Tsunoda wel naar punt(en) reed: P10.