Red Bull gaat titel Max Verstappen op later moment vieren: 'Dat zijn ook goede locaties voor een feest'
i

Getty Images

Red Bull gaat titel Max Verstappen op later moment vieren: 'Dat zijn ook goede locaties voor een feest'

Sjors Tanis • 13:12, 09-10-2022 / Laatste Update: 23:29, 11-12-2023

Het Formule 1-team van Red Bull gaat de 2e wereldtitel van Max Verstappen op een later moment vieren. Pas enkele minuten na de finish van de chaotisch verlopen GP van Japan werd duidelijk dat Verstappen al zeker is van weer een wereldtitel.

Tijd om op Suzuka uitgebreid feest te vieren, was er echter niet. "We moeten om 20.00 uur een vlucht halen op het vliegveld van Nagoya en we hebben ook nog wat andere verplichtingen", zei Helmut Marko, de topman van Red Bull.

Lees ook: Max Verstappen deelde in verwarring na 2e wereldtitel: 'Deze is mooier'

Onverwachts

"We hadden dit allemaal niet verwacht", aldus Marko. "Maar maak je geen zorgen, we gaan dit kampioenschap echt nog vieren. We hebben nog 4 grands prix te gaan, die willen we ook winnen. We gaan naar Texas en Mexico, dat zijn ook goede locaties om een feest te vieren."

De Formule 1 riep Verstappen tot wereldkampioen uit nadat zijn rivaal Charles Leclerc (Ferrari) vanwege een tijdstraf was teruggevallen van de 2e naar de 3e plaats in de uitslag. Bij Red Bull dachten ze in 1e instantie dat de organisatie van de Formule 1 zich had verrekend. "Uit onze berekeningen kwam dat Max nog 1 punt tekort kwam om wereldkampioen te zijn", aldus Marko. "Pas toen de speaker op het podium het zei, wisten we dat het toch echt zo was. Het was heel verwarrend. Maar we worden hier 1e en 2e en zijn wereldkampioen. Perfect."