Robert Doornbos en Viaplay kibbelen: wie trok als 1e de stekker uit contractonderhandelingen?
i

ANP

Robert Doornbos en Viaplay kibbelen: wie trok als 1e de stekker uit contractonderhandelingen?

Marcel Roes • 21:00, 08-12-2021 / Laatste Update: 23:52, 07-01-2024

Robert Doornbos was in gesprek met Viaplay, dat vanaf 2022 de rechten heeft op onder meer F1 en de grote dartstoernooien, en dacht een switch te kunnen maken van Ziggo naar de nieuwe streamingdienst. Maar ineens hoorde hij niets meer. Althans: dat vertelde hij tegen radiozender Radio 538.

Viaplay heeft een ander verhaal. De Head of Sports van Viaplay, Marco Zwanenveld, zegt tegen Motorsport dat Doornbos de gesprekken stopte.

Alles of niets

"We waren in gesprek met Robert, maar hij wilde graag aansluiten op basis van alles of niets", zegt Zwaneveld. "“Alles was geen optie, wij zochten naar een middenweg." Viaplay wil namelijk liever experts rouleren, in plaats van telkens dezelfde persoon laten opdraven.

"Wat ons betreft waren we nog in gesprek, maar hij heeft zelf besloten om te zeggen dat hij niet welkom was. Dat is niet onze keuze geweest."

Schrikken

Doornbos heeft inmiddels gereageerd op Zwanenvelds woorden. "Ik schrik", zei de Rotterdammers tegen RTL Boulevard. "Ik heb hem toevallig net nog gebeld, want ik kreeg deze quote door. Ik heb Marco benaderd, ik heb Viaplay benaderd voor een gesprek bij Marco op kantoor, 2 weken geleden in Utrecht."

100 dagen

"Daar vertelde hij me dat hij me niet ziet voor 100 dagen (per seizoen), zoals ik nu bij Ziggo 100 dagen de analyses heb gedaan. Maar in een team van analisten zou ik gaan werken. Dus ik zeg: ‘Top, ik ben een teamplayer, lijkt me ook leuk. Laat maar weten’."

"Ik wachtte (vervolgens) op een voorstel. En Tom Coronel vertelde me vrijdag dat hij een voorstel had gekregen. Dus toen kreeg ik Marco aan de lijn en zei: ‘Ik heb geen voorstel gekregen’. Toen zei hij dat ik niet bij de vaste analisten zit."

Aanschuiven als gast

"Hij zei: ‘Ja, ik kan je wel een keer bellen en dan kan je aanschuiven als gast. Ja, toen was voor mij duidelijk: dan ga je niet voor me. Er is letterlijk niks onderhandeld. Geef mij dezelfde deal als Tom en Giedo van der Garde, dan vind ik het helemaal goed. Hij wil niet meer."

Mensen begrijpen het niet

"Er zijn wel belangrijkere dingen dan Formule 1, maar het is heel jammer. Als je kijkt naar de reacties van het publiek. Ze begrijpen het gewoon niet dat ik er niet bij ben."