Rode vlaggen en regen bij VT1: George Russell de snelste, geen tijd voor Max Verstappen
i

Getty Images

Rode vlaggen en regen bij VT1: George Russell de snelste, geen tijd voor Max Verstappen

Bart van der Wijst • 16:36, 21-07-2023 / Laatste Update: 04:35, 12-12-2023

De eerste, voorzichtige kilometers zijn gemaakt bij de Grand Prix van Hongarije. VT1 was chaotisch vanwege rode vlaggen en regen. George Russell was de snelste met 1:38,795. Max Verstappen zette geen tijd neer, net als Daniel Ricciardo, de opvolger van Nyck de Vries.

De sessie lag al vrij snel stil. Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen, reed een klein beetje over het gras en raakte de controle over zijn Red Bull vol updates kwijt. Auto kapot, sessie stil.

Regen

Teams hadden toen nauwelijks data verzameld op het droge. Terwijl de sessie stillag, begon het ook te regenen. De full wets gingen eronder en er kwamen dan ook geen hele rappe tijden. Toen de baan wat droger werd, en de intermediates eronder werden geschroeft, kwamen er nog wat betere tijden. Russell was uiteindelijk van alle coureurs die het probeerden de snelste, al hadden de computers die de tijden noteerden het ook lastig vanwege de chaos.

Rode vlag 2 kwam een kwartier voor het einde. Carlos Sainz kwam stil te staan op een soort stoeprand en kwam niet meer weg in zijn Ferrari.