Sainz verwacht spannende kwalificatie in Zandvoort: ‘Het zal heel dicht bij elkaar zitten’
i

Getty

Sainz verwacht spannende kwalificatie in Zandvoort: ‘Het zal heel dicht bij elkaar zitten’

Jeroen Rooseboom • 14:18, 03-09-2022 / Laatste Update: 06:04, 12-12-2023

Het zou weleens een hele spannende kwalificatierace kunnen worden bij de Dutch Grand Prix op Zandvoort. Tenminste, dat zegt Carlos Sainz, de Spaanse coureur van Ferrari.

"Ik was verrast over hoe snel iedereen was in de trainingen vrijdag. Voor ons was het een lekker gevoel om weer in een auto te rijden die competitief is, maar McLaren, Mercedes en Red Bull zaten er ook goed bij", zei de nummer 4 in het kampioenschap van de Formule 1. "De verschillen waren minder dan 3 tienden van een seconde. Ik denk dat het heel dicht bij elkaar zal zitten in de kwalificatie. En dus wordt het spannend."

Charles Leclerc noteerde in de 2e vrije training de snelste ronde in zijn Ferrari, Sainz zat daar slechts 4 duizendsten achter. George Russell en Lewis Hamilton waren in hun Mercedessen de snelsten in de 1e vrije training. Wereldkampioen Max Verstappen kon zich niet onderscheiden; hij viel in de 1e sessie na 10 minuten uit met een kapotte versnellingsbak en zette in de 2e oefensessie slechts de 8e tijd neer.

Lees ook: 🎥| Zandvoort stroomt vol voor dag 2 van het F1-weekend

Ferrari kan nog harder

De Nederlander domineerde vorige week in Spa en reed al zijn concurrenten op grote achterstand. Maar het bochtige en smalle circuit in Zandvoort is niet te vergelijken met de glooiende baan in Spa met zijn lange bochten en rechte stukken.

"Er is hier meer downforce vereist en dat past onze auto beter, dus onze verwachting was wel dat we hier beter zouden zijn dan op Spa", zei Sainz. "En we kunnen nog harder, want we hadden nog verre van de ideale balans."