Sebastian Vettel na rampweekend in Australië: ‘Erger dan dit kan het niet worden’
i

Getty Images

Sebastian Vettel na rampweekend in Australië: ‘Erger dan dit kan het niet worden’

Sjors Tanis • 14:18, 10-04-2022 / Laatste Update: 18:39, 08-01-2024

Sebastian Vettel heeft weinig plezier beleefd aan zijn ‘terugkeer’ in de Formule 1. De 4-voudig wereldkampioen, die de eerste 2 grands prix van het seizoen miste vanwege een coronabesmetting, verloor tijdens de Grote Prijs van Australië in de 24ste ronde de controle over zijn Aston Martin en reed de muur in.

"Erger dan dit kan het niet worden”, zei Vettel, die na zijn crash voor onderzoek bij de dokter langs moest.

Weinig ervaring

“Mijn gebrek aan ervaring met deze auto heeft me zeker niet geholpen", keek de Duitser terug. "Ik pushte iets te hard en daardoor raakte ik op de kerbstones in bocht vier de macht over het stuur kwijt. Ik wilde te snel te veel.’

Steeds weer in problemen

De 34-jarige Vettel viel vrijdag tijdens de 1e vrije training stil met zijn Aston Martin vanwege een motorisch probleem. Vettel reed op een scooter over het circuit terug naar de pits. Aangezien hij daarmee de regels overtrad, moest hij een boete van 5000 euro betalen. Vanwege een motorwissel miste de Duitser de 2e training en in de 3e training reed hij zijn auto de muur in.

De monteurs van Aston Martin konden de auto net op tijd herstellen voor de kwalificatie, maar daarin kwam de Duitser niet door het 1e deel. "Dit was niet ons weekeinde”, zei Vettel met gevoel voor understatement.