Sensatie in Formule 1: 'Ferrari wil Lewis Hamilton binnenhalen met megasalaris'
i

Pro Shots

Sensatie in Formule 1: 'Ferrari wil Lewis Hamilton binnenhalen met megasalaris'

Noah Hoogenboezem • 13:18, 22-05-2023

Komt er een bizarre transfer in de Formule 1? Volgens The Daily Mail wil Ferrari dolgraag Lewis Hamilton overnemen van Mercedes. Daar hebben ze zelfs een bizar bedrag voor over!

Ferrari zou Hamilton een jaarsalaris van 40 miljoen euro hebben aangeboden om vanaf volgend jaar voor het Italiaanse team te rijden. Het contract van Hamilton loopt na dit seizoen af en door de slechte resultaten zou hij weleens kunnen kiezen voor een ander team. Ook het feit dat zijn idool Ayrton Senna in 1995 voor Ferrari wilde gaan rijden, maar een jaar daarvoor verongelukte, zou een rol spelen.

8e wereldtitel

Hamilton zou bij Ferrari op jacht kunnen gaan naar zijn 8e wereldtitel. Daarmee zou hij alleen recordhouder worden. Hij deelt het record nu nog met Ferrari-icoon Michael Schumacher.

Leclerc of Sainz

Als Hamilton voor Ferrari kiest, moeten de Italianen gaan kiezen tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz voor de andere plek bij het team. Leclerc zou volgens de Engelse krant zelfs in een ruildeal betrokken kunnen worden. In dat geval zou Leclerc samen met George Russell bij Mercedes gaan rijden.