Sergio Pérez gelooft nog in wereldtitel: 'Ik blijf pushen bij Max Verstappen'
i

ANP

Sergio Pérez gelooft nog in wereldtitel: 'Ik blijf pushen bij Max Verstappen'

Joris Kaper • 11:12, 23-08-2022 / Laatste Update: 02:44, 12-12-2023

Sergio Pérez is niet van plan om de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 al op te geven. Dat zegt de teamgenoot van Max Verstappen op de officiële website van de Formule 1. De Mexicaan staat met nog 9 races te gaan 85 punten achter op zijn teamgenoot.

"Ik denk dat in deze fase van het kampioenschap alles nog open ligt", zegt de Red Bull-coureur in aanloop naar de GP van België, die komend weekend wordt verreden. Er kan nog van alles gebeuren, dus ik blijf er vol voor gaan."

Perez gaat nog voor eigen kansen

Pérez begon dit F1-seizoen goed en won onder meer de Grote Prijs van Monaco. De coureur verlengde eind mei bovendien zijn contract bij Red Bull met 2 jaar. Sinds zijn zege in Monaco werd hij nog 2 keer tweede, maar viel hij ook 2 keer uit.

Na de laatste race voor de zomerstop in Hongarije liet hij al weten dat hij nog voor zijn eigen kansen wil blijven rijden. Daarmee wil de coureur nog niet in dienst van Verstappen rijden, die na 13 races en 8 zeges afstevent op zijn 2e wereldtitel.

"Uitvalbeurten hebben het verpest"

Perez liet weten dat vooral de uitvalbeurten een betere klassering hebben verpest: "Ik heb een goede 1e helft van het seizoen gehad met mooie resultaten. Zonder die uitvalbeurten daarna zouden mijn kampioenschapskansen er heel anders hebben uitgezien. Maar het is nog een lang seizoen en alles ligt nog open. Ik blijf pushen en hoop over 3 of 4 races het gat te hebben gedicht", aldus de strijdvaardige Pérez.

Verstappens teamgenoot staat op dit moment 3e in de WK-stand, met slechts 5 punten minder dan nummer 2 Charles Leclerc van Ferrari.