🎥 | Teleurgestelde Sergio Pérez na crash in eigen land: 'Ergste moment uit mijn loopbaan'

Joris Kaper • 10:08, 30-10-2023 / Laatste Update: 10:26, 07-01-2024

Sergio Pérez wil de Grote Prijs van Mexico zo snel mogelijk vergeten. De Red Bull-coureur crashte in eigen land al in de 1e bocht. "Ik heb een aantal teleurstellingen meegemaakt in mijn loopbaan, maar dit is wel het ergste moment", zei de teamgenoot van winnaar Max Verstappen.

Pérez had in Mexico-Stad vanaf de 5e plek een heerlijke start en waagde bij het ingaan van de 1e bocht een poging om naar de leiding te rijden. Maar hij botste met de Ferrari van Charles Leclerc en schoot de baan af. Zijn race was ten einde, tot grote teleurstelling van de tienduizenden fanatieke fans in zijn thuisland Mexico.

'Ik besloot risico te nemen'

"Eerlijk gezegd had ik het gevoel dat ik de fans nog meer in de steek zou hebben gelaten als ik er niet voor was gegaan. Ik zag het gat en ging ervoor", zei de teleurgesteld Pérez na afloop. "Ik besloot risico te nemen. Ik wist dat het heel riskant zou zijn, en uiteindelijk betaalde ik de prijs ervoor."

Pérez voegde er wel aan toe dat hij het nu opnieuw zo zou doen. De Mexicaan staat met 240 punten nog wel 2e in de WK-stand, maar de voorsprong op nummer 3 Lewis Hamilton is nog maar 20 punten met nog 3 races op het programma. De Brit reed in Mexico naar een 2e plek.

Check hier de crash van Pérez: