Testen in de barre wind van Bahrein: 'Weet niet of we hier nou wijzer van worden'
i

AFP

Testen in de barre wind van Bahrein: 'Weet niet of we hier nou wijzer van worden'

Brian Vesseur • 14:34, 13-03-2021 / Laatste Update: 23:08, 07-01-2024

Een ouderwetse Bahreinse zandstorm, daar worden ze in de Formule 1 niet vrolijk van. Op vrijdag raasde er een zandstorm over het circuit in Bahrein en ook op zaterdag is de wind enorm hard. Worden de teams - die in Bahrein aan het testen zijn - wel wijzer onder zulke omstandigheden?

De grip, balans: coureurs hebben er nogal moeite mee in deze omstandigheden. Lewis Hamilton belandde zaterdag al in de grindbak. Charles Leclerc: "De condities zijn zo extreem, dat ik me bijna afvraag of we hier allemaal nu wel heel veel wijzer van worden. Het is wel heel moeilijk om dingen nu te vergelijken met bijvoorbeeld vorig jaar."

Als de wind uit de woestijn komt, betekent dat ook dat er zand op de baan komt. En dat maakt het nog lastiger sturen. "De condities zijn zo beroerd met al die wind, dat het heel lastig is om qua balans nu snel een compleet beeld van de auto te krijgen", vertelde ook Lance Stroll, die met de nieuwe groene wagen van Aston Martin zijn rondes reed.

Kimi

De belangrijkste mening is die van Kimi Räikkönen. En die was - natuurlijk - een stuk nuchterder dan de rest. "Maar er is geen verschil van dag en nacht, hoor. We leren nog steeds genoeg. En uiteindelijk zit iedereen in hetzelfde schuitje."