🎥 | Tifosi kunnen juichen: Ferrari-rijder Carlos Sainz houdt Verstappen achter zich in VT2

Joris Kaper • 20:19, 01-09-2023 / Laatste Update: 03:26, 12-12-2023

De Italiaanse tifosi kunnen juichen na de 2e vrije training van de GP van Italië. De fans op het circuit van Monza zagen namelijk Ferrari-rijder Carlos Sainz de snelste tijd neerzetten. Max Verstappen kwam niet verder dan een 5e tijd.

Achter Sainz waren ook Lando Norris (McLaren), Sergio Pérez (Red Bull) en Oscar Piastri (McLaren) sneller dan de Nederlander.

Rode vlaggen

Voor Lance Stroll duurde VT2 maar een paar minuten, omdat de Aston Martin-coureur stilviel op het circuit van Monza. Hij zorgde daarmee ook direct voor een rode vlag-situatie.

In het vervolg van VT2 werd het bovenin stuivertje wisselen tussen de coureurs van Red Bull, Ferrari en McLaren om de snelste tijd. Na een uur racen was het echter Sainz die er vandoor ging met de snelste tijd in deze sessie. Even daarvoor had Sergio Pérez voor een nieuwe rode vlag gezorgd toen hij te wijd ging en de grindbak in gleed.

Lees ook: GP Italië: check hier alle tijden van het F1-weekend in Monza

Achter Verstappen maakten Charles Leclerc, Alexander Albon, Fernando Alonso, George Russell en Nico Hülkenberg de top 10 compleet. Het Formule 1-weekend wordt zaterdag vervolgd met de 3e vrije training en de kwalificatie.