Tijd voor een stoelendans? 'Liam Lawson móet een plekje krijgen in Formule 1'
i

Getty Images

Tijd voor een stoelendans? 'Liam Lawson móet een plekje krijgen in Formule 1'

Matthijs Nijhuis • 14:16, 14-10-2023 / Laatste Update: 19:30, 07-01-2024

James Vowles, baas bij het team van Williams, heeft genoeg gezien van AlphaTauri-coureur Liam Lawson. De Nieuw-Zeelander viel in Qatar voor de 5e keer in voor Daniel Ricciardo, die nog steeds last heeft van een polsblessure. Volgens Vowles heeft Lawson inmiddels bewezen dat hij een blijvertje is. "Hij heeft het meer dan verdiend", zegt de Brit tegen Formula1.com.

Lees ook: Zoon van Nederlandse voormalig Formule 1-coureur gescout door Ferrari

AlphaTauri heeft al toegezegd dat Yuki Tsunoda en Ricciardo 'gewoon' blijven rijden in 2024, met Lawson als reserve. Is er dan een ander team dat de pas 21-jarige coureur kan tekenen? Williams is het enige team waar nog ruimte is voor een stoelendans, Logan Sargeant heeft nog geen contract voor volgend seizoen. Vowles wil Sargeant nog genoeg tijd geven om zich te ontwikkelen: "Hij is snel! Aan het eind van het jaar moeten we nog eens kijken."

Weinig veranderingen

Alle andere teams hebben hun line-ups al vastgesteld, en dat betekent héél weinig veranderingen volgend jaar. Van Red Bull tot Alfa Romeo, alle teams blijven rijden met hun huidige coureurs. Williams is de laatste plek waar nog iets geks kan gebeuren, daar is alleen Alex Albon zeker van een stoeltje voor 2024.