Toto Wolff geeft het eindelijk toe: 'Max Verstappen is de verdiende kampioen van 2021'
i

Getty Images

Toto Wolff geeft het eindelijk toe: 'Max Verstappen is de verdiende kampioen van 2021'

Jeroen Rooseboom • 17:45, 08-12-2022 / Laatste Update: 02:54, 12-12-2023

Een jaar na dato houdt de ontknoping van het Formule 1-seizoen van 2021 de gemoederen nog steeds bezig. Verstappen won na een paar controversiële rondes uiteindelijk de wereldtitel, voor Lewis Hamilton. De Brit en zijn team Mercedes waren furieus, maar teambaas Toto Wolff zegt nu dat hij klaar is met het oprakelen van dat incident.

"Abu Dhabi 2021 zal heel lang impact op ons hebben, of misschien wel voor eeuwig", zei de teambaas in de podcast Beyond The Grid. "Maar we zijn verder gegaan. Max is een verdiende kampioen en dat was Lewis ook geweest. Op die dag was het gelijk in punten en moest de beste man winnen, maar dat was niet het geval."

Lees ook: Formule 1 verlengt contract met Zandvoort! Dutch Grand Prix nog tot zeker 2025 op de agenda

'Stopwatch liegt nooit'

De Oostenrijker zei dat hij vindt dat er genoeg over is gezegd. "Het is besloten, het kampioenschap. Max is een tweevoudig wereldkampioen, een verdiende wereldkampioen. We moeten het er niet meer over hebben. Er zijn fouten gemaakt, de FIA heeft dat erkend en nu moeten we verder gaan. Dat betekent niet dat ik er nooit meer aan zal denken. De stopwatch liegt nooit, maar op die dag wel een beetje."