Toto Wolff keurt zijn eigen en Christian Horners gedrag tijdens slotstuk in Abu Dhabi af
i

Getty Images

Toto Wolff keurt zijn eigen en Christian Horners gedrag tijdens slotstuk in Abu Dhabi af

Bart van der Wijst • 15:24, 21-12-2021 / Laatste Update: 10:16, 12-12-2023

Toto Wolff haalde in het slotstuk van het Formule 1-seizoen werkelijk alles uit de kast om voor de overwinning te gaan. Achteraf gezien niet zo slim, vindt Wolff nu. "Ik moet de hand in eigen boezem steken, en die van Christian (Horner, red.)", zegt Wolff tegenover RaceFans.

"We kregen de kans om rechtstreeks met de racedirecteur te praten en omdat we zo fel strijden voor het belang van onze teams, zijn we met zijn allen over de schreef gegaan. Dit was zeker een deel van de mislukkingen dit jaar dat, mede onder druk van de teambazen, het leven van de racedirecteur er niet makkelijker op werd gemaakt, zeker niet. Dus we moeten hierop terugkomen", aldus Wolff.

Veranderingen

Normaal gesproken praten alleen de sportief directeuren van de teams (bij Red Bull is dat bijvoorbeeld Jonathan Wheatley) met wedstrijdleider Michael Masi, in Abu Dhabi deden Wolff en Horner dat ook. "Ik denk dat de teambaas niet rechtstreeks met de racedirecteur moet spreken", vertelt Wolff.

"Ik zou zelfs nog een stap verder gaan. Ik denk niet dat de sportdirecteur moet lobbyen bij de racedirecteur of druk moet uitoefenen. Ik denk dat ze moeten wijzen op situaties die de racedirecteur of zijn collega‘s misschien niet hebben opgemerkt, maar niet lobbyen. Niet onder druk zetten", denkt Wolff.

De F1 zendt sinds een paar jaar de discussies tussen sportief directeur en wedstrijdleider Michael Masi uit zodat fans alles meekrijgen van de race. "Het was goed bedoeld, maar ik denk dat we te ver zijn doorgeschoten", vindt Wolff.