Toto Wolff niet onder de indruk van record Max Verstappen: ‘Dat is voor Wikipedia, niemand leest dat’
i

Getty Images

Toto Wolff niet onder de indruk van record Max Verstappen: ‘Dat is voor Wikipedia, niemand leest dat’

Bart van der Wijst • 23:17, 03-09-2023 / Laatste Update: 05:37, 12-12-2023

Max Verstappen zette zondag een record neer door voor de 10e keer op rij een race te winnen in de Formule 1. De Nederlander zelf was behoorlijk onder de indruk van die prestatie, Mercedes-teambaas Toto Wolff iets minder. "Dat is leuk voor Wikipedia, niemand leest dat", sprak hij tegenover Sky Sports.

"Jullie vragen me er nu naar, maar voor mij zijn dit soort records volkomen irrelevant", ging Wolff verder. "Ook in de beste jaren van Mercedes hechtte ik er geen waarde aan. Ik weet niet eens hoeveel races wij op rij hebben gewonnen. Ik wist niet eens dat er werd geteld hoeveel races op rij je wint. Het is dan ook moeilijk om er commentaar op te geven, omdat het in mijn leven nooit een rol heeft gespeeld."

Dominantie

Verstappens dominantie volgt na de heerschappij van Mercedes. Toch kwam de renstal niet in de buurt van de 10 zeges op rij van Verstappen. Nico Rosberg kwam tot 7, 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton tot 5. Het oude record was in handen van Sebastian Vettel, die in 2013 namens Red Bull 9 keer op rij de beste was. Vorige week in Zandvoort evenaarde Verstappen dat record, vandaag verbrak hij het.

"Onze situatie was misschien een beetje anders omdat we binnen het team twee coureurs hadden die tegen elkaar vochten", aldus Wolff, die nog wel wat aardigs te zeggen had over Verstappen. "Dit resultaat laat zien dat een geweldige coureur in een geweldige auto op een extreem hoog niveau presteert. Maar ik weet niet of hij zelf iets om dat record geeft. Het zou voor mij niet belangrijk zijn, al die cijfers."

Record

Wolff sprak zichzelf wel een beetje tegen, want later in het interview vertelde hij dat er toch een record is waar hij van onder de indruk zal zijn. Het record om in 1 seizoen alle races te winnen. Red Bull maakt met nog 8 grands prix te gaan nog altijd kans.

"Dat is een record dat indruk maakt, want dat betekent perfectie. Wij hebben het in 2016 net niet gehaald omdat onze twee coureurs elkaar van de baan duwden in Barcelona (waar Verstappen zijn 1e zege boekte, red.) en daarna kregen we motorproblemen in Maleisië."