'Uitzendrechten Formule 1 kunnen in Franse handen vallen'
i

ANP

'Uitzendrechten Formule 1 kunnen in Franse handen vallen'

11:11, 10-01-2024 / Laatste Update: 14:20, 15-01-2024

Ziggo Sport krijgt concurrentie uit Frankrijk als het gaat om de uitzendrechten van de Formule 1. Momenteel zendt Viaplay de koningsklasse van de motorsport uit, maar de kans is zéér klein dat dat zo blijft. Viaplay schijnt momenteel evenveel te betalen voor de uitzendrechten als het bedrijf zelf waard is op de beurs. Dat schrijft TotaalTV.

Canal+ heeft zo'n dertig procent van de aandelen van Viaplay. De Franse zender denkt eraan om de Nederlandse rechten van de Formule 1 over te nemen. In Frankrijk is Canal+ al de plek waar je F1 kijkt. Door de F1 in Nederland uit te gaan zenden - en de rechten uit handen van Ziggo Sport te houden - helpt Canal+ zichzelf als aandeelhouder van Viaplay.

Nederlands verleden

Vroeger bestond Canal+ Sport - later Sport1 - al in Nederland. Het was zelfs de zender die later overging in Ziggo Sport. Het Nederlandse Canal Digitaal - een televisieprovider - is ook van de Fransen.

Ziggo Sport

Ziggo Sport had de rechten van de Formule 1 van 2015 tot en met 2021 in handen. Nog steeds zijn op die zender het Race Café en andere F1-gerelateerde programma's te zien. Met Olav Mol (commentator) en Jack Plooij (verslaggever) heeft Ziggo Sport nog steeds de bekende namen binnenboord. Dit kanaal blijft een belangrijke kanshebber voor de F1-rechten vanaf 2025.