📸 Uniek! Max Verstappen op de cover van Time Magazine

Joris Kaper • 09:49, 10-11-2023 / Laatste Update: 06:06, 07-01-2024

Max Verstappen heeft de cover van het beroemde tijdschrift Time gehaald. De wereldkampioen in de Formule 1 staat op de cover van de 2e editie deze november. De titel: "Max Verstappen. Niet te stoppen. Wat drijft Max Verstappens Formule 1-succes", zo schrijft Time over de Nederlander die dit seizoen al voor de 3e keer wereldkampioen werd.

Het coververhaal over (en met!) Verstappen is niet zomaar gekozen, gezien de GP van Las Vegas die volgende week plaatsvindt. Die wordt 18 november verreden in de Amerikaanse stad, na 2 eerdere edities in de jaren '80.

'Talent van zijn generatie'

Time schrijft over Verstappen: "Een eenmalig talent van zijn generatie, maar ook als een coureur die weinig op heeft met de beroemdheidscultus". Door de dominantie van Verstappen in de Formule 1 is hij volgens het beroemde tijdschrift ook een van de grootste risico's voor het zakelijke succes van Formule 1-eigenaren Liberty Media uit de Verenigde Staten.

Uniek

Het komt niet vaak voor dat een Nederlander alleen op de cover van Time staat. De laatste keer dat er een Nederlander in zijn eentje op de cover stond, was in 1966 (sterrenkundige Maarten Schmidt). En 8 Nederlanders gingen Verstappen pas voor in de afgelopen 100 jaar. Daaronder ook koningin Wilhelmina (3 keer) en koningin Juliana (1 keer). Geert Wilders stond in 2017 nog op de cover van Time, maar dat was toen samen met zijn de Franse politicus Marine Le Pen.

Een fragment uit Shownieuws over Verstappen op de cover