Vandaag 10 jaar na skiongeluk Michael Schumacher: deze records heeft hij nog steeds in handen
i

Getty Images

Vandaag 10 jaar na skiongeluk Michael Schumacher: deze records heeft hij nog steeds in handen

Brian Vesseur • 09:07, 29-12-2023 / Laatste Update: 08:05, 05-01-2024

Het is vandaag, vrijdag 29 december, 10 jaar geleden dat Michael Schumacher in een zwaar skiongeluk terechtkwam. De Duitser, bekend van zijn 7 wereldtitels in de Formule 1, leeft nog steeds. Er wordt weinig bekendgemaakt over zijn fysieke toestand en zijn broer Ralf Schumacher deed op donderdag nog een oproep om niet te gissen naar informatie. Mede daarom richt Sportnieuws.nl zich in dit eerbetoon juist aan de records die Schumacher nog altijd nog op zijn naam heeft staan.

Want dat zijn er nog al wat. Schumacher, die op 3 januari 55 jaar wordt, pakte dus 7 wereldtitels in de Formule 1. Dat record is inmiddels geëvenaard door Lewis Hamilton, maar de Brit wist het record (nog) niet te verbreken. De records hieronder heeft Schumacher nog in zijn eentje in handen.

Records Michael Schumacher

Hoewel Max Verstappen dit seizoen enorm vroeg kampioen werd, flikte Schumacher het in 2002 om liefst 6 races van te voren al het kampioenschap binnen te slepen. Een record. Sowieso won de Duitser de wereldtitel vijf jaar op rij in die periode, van 2000 tot en met 2004. Ook een record.

Schumacher pakte 72 van zijn 91 Grand Prix-zeges met Ferrari. Geen enkele andere coureur won zoveel grands prix met één team. Ook heeft hij nog altijd de meeste snelste rondes (77) aller tijden in de Formule 1. Verder heeft Schumacher als enige coureur ooit een podiumpercentage van 100 procent in 1 seizoen. In 2002 stond hij in alle 17 de races op het podium.

Mick Schumacher

Na de carrière van Michael Schumacher, zagen we in 2021 en 2022 weer een nieuwe Schumacher in de Formule 1. Zijn zoon Mick, inmiddels 24 jaar, reed 2 seizoenen voor Haas. Waar Sebastian Vettel (ook 4-voudig wereldkampioen) nog de leerling was van Michael Schumacher, daar nam hij de rol op van mentor bij Mick Schumacher.

Helaas lukte het ook Vettel niet om van Schumacher jr. een nieuwe wereldkampioen te maken. Haas nam na 2022 afscheid van Schumacher als coureur. Ook Ralf Schumacher, de eerdergenoemde broer van Michael, reed 11 seizoenen in F1. Hij won in totaal 6 races.