Verstappen denkt niet dat Hamilton gaat stoppen: 'Hij won zelf ook een keer op deze manier'
i

AFP

Verstappen denkt niet dat Hamilton gaat stoppen: 'Hij won zelf ook een keer op deze manier'

Brian Vesseur • 20:33, 16-12-2021 / Laatste Update: 21:46, 07-01-2024

Max Verstappen sprak met Formule 1-watcher Rik Spekenbrink van het AD over de titelstrijd met Lewis Hamilton. Voorafgaand aan het FIA-gala zei Verstappen dat hij de pijn bij Hamilton wel begreep. "Zeker de eerste dagen. Maar dit is wel wat racen is."

Voor degene die bang zijn (of juist hopen) dat Hamilton gaat stoppen: Verstappen denkt dat-ie doorgaat. "Van alles kan gebeuren en je moet blijven vechten tot de laatste ronde. Zo heeft hij zelf ook een wereldtitel gewonnen. Dus ik denk dat hij het wel kan begrijpen. Ik denk dat Lewis de kans gaat krijgen om opnieuw voor zijn 8e wereldtitel te gaan. Dus ik zie voor hem geen reden om nu op te geven, of te stoppen."

Over de wereldtitel die Hamilton 'ook een keer zo' heeft gewonnen: in 2008 won hij in de laatste ronde van de laatste race het wereldkampioenschap, door een langzaam rijdende Timo Glock. Felipe Massa stond al te juichen, tot hij hoorde dat Hamilton tóch een puntje meer had.

Feesten

Het ging natuurlijk ook even over feesten. Na een wereldkampioenschap neem je ongetwijfeld wat extra champagne. "Maar op 1 januari sta ik er weer. Dit is wat ik het leukst vind om te doen, ik hoop nog 10 of 15 jaar met dit team - dat voelt als familie - te strijden om wereldtitels. Maar omdat je nooit weet hoeveel er gaan volgen, en ik mijn levensmissie heb voltooid, heb ik geprobeerd er deze week al erg van te genieten."