Verstappen en Alonso dromen ervan ooit samen de 24 uur van Le Mans te rijden
i

Getty Images

Verstappen en Alonso dromen ervan ooit samen de 24 uur van Le Mans te rijden

Brian Vesseur • 17:32, 14-12-2022 / Laatste Update: 21:39, 11-12-2023

Max Verstappen heeft al eens aangegeven niet voor altijd in de Formule 1 te willen blijven. Zijn contract bij Red Bull Racing loopt tot 2028 en misschien vindt hij het dan wel mooi geweest. De Nederlander wil ook graag langeafstandsraces rijden, zoals de 24 uur van Le Mans. En hij lijkt al een teamgenoot te hebben gevonden!

Fernando Alonso, in 2023 F1-coureur van Alpine, zegt tegen Minuto Deportes: "Ik weet dat Max graag een keer de 24 uur van Le Mans wil rijden en ik sta ervoor open om dat samen te doen." Samen met Jos Verstappen in een team? Dat niet, denkt Alonso. "Ik heb veel respect voor Jos, maar mijn voorkeur gaat uit naar Max. Misschien is de rol als teambaas wel wat voor Jos."

Verstappen

Verstappen is net zo enthousiast: "Het zou wel mooi zijn als we een goede kans krijgen. Als Fernando het doet, dan wil hij in een competitieve auto voor de overwinning gaan. Ik sta daar precies net zo in. Fernando is nu 41. Als hij blijft rijden, weet ik zeker dat hij op zijn vijftigste nog net zo competitief is als nu! In dat opzicht hebben we nog wel even."