Verstappen is niet tevreden na dubbele P4 op de vrijdag in Monaco: 'We moeten iets vinden!'
i

Getty Images

Verstappen is niet tevreden na dubbele P4 op de vrijdag in Monaco: 'We moeten iets vinden!'

Brian Vesseur • 21:06, 27-05-2022 / Laatste Update: 07:47, 12-12-2023

Max Verstappen was op vrijdag 2 keer langzamer dan beide Ferrari's en teamgenoot Sergio Pérez. De Red Bull-coureur eindigde 2 keer op P4 in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Monaco. De Nederlander was vooral aan het zoeken naar balans en wat extra snelheid in de smalle straten.

Verstappen geeft aan dat Red Bull nog 'iets' moet vinden om Ferrari bij te kunnen houden in Monaco. "We hebben vandaag verschillende dingen geprobeerd om te zien hoe de auto zich hier zou gedragen. In de eerste vrije training was ik iets blijer met de auto dan in de tweede sessie. Als je hier een iets betere balans in de auto vindt, dan kun je veel meer aanvallen en wordt je rondetijd ook meteen beter. Het draait er nu allemaal om dat we de afstelling en balans verder finetunen."

Zware auto's

De auto finetunen, dus. De wereldkampioen merkt sowieso verschil met vorig jaar, toen de auto's smaller waren en wat minder 'stijf'. In de smalle straten van Monaco is het erg lastig om een Formule 1-auto te besturen, vindt Verstappen.

"Je merkt duidelijk dat deze auto's iets zwaarder zijn, je voelt het gewicht. Daarnaast stuiter je meer doordat deze auto's wat stijver zijn. Dat maakt het iets lastiger, maar op zich is dat prima. Het zicht is ook iets minder dan vorig jaar, dus al met al is het nog steeds hectisch om met een F1-auto door Monaco te rijden!"