Verstappen kan de strijd aan met Ferrari in Imola: 'De problemen zijn opgelost!'
i

ANP

Verstappen kan de strijd aan met Ferrari in Imola: 'De problemen zijn opgelost!'

Jeroen Rooseboom • 15:40, 22-04-2022 / Laatste Update: 07:13, 12-12-2023

De problemen voor Max Verstappen zijn opgelost. Dit weekend kan hij voor het eerst zijn nieuwe auto testen in de regen, want de weersverwachtingen rond Imola dit weekend zijn kletsnat.

Wie denkt dat het Red Bull-team heeft stilgezeten na de blamage in Australië heeft het mis. De wereldkampioen viel daar voor de tweede keer dit seizoen uit met motorproblemen. Toch heeft hij nu veel vertrouwen in zijn bolide. "We denken dat de problemen van de vorige grand prix zijn opgelost", zegt hij. "Er wordt keihard gewerkt om de auto te verbeteren."

Updates

Fijn voor Verstappen is dat zijn RB18 wat updates heeft gekregen. Dat was sowieso al het plan voor de race in Italië. Er moet een flinke achterstand op Ferrari worden ingehaald en wel zo snel mogelijk.

Alleen zijn er voor Verstappen wel wat hobbels op de weg naar circuit in Imola. Er is namelijk maar 1 vrije training voordat later vandaag de kwalificatie start. En die wordt vermoedelijk ook nog eens in de regen gereden. "We hebben met deze nieuwe auto nog nooit in de regen gereden, dus ik ben benieuwd hoe dat uitpakt" zei hij. "We hebben ook amper de tijd om ons aan te passen.”