Verstappen over 'langzame' 2022-auto: 'Betere races? Dan ben ik voor'
i

Getty Images

Verstappen over 'langzame' 2022-auto: 'Betere races? Dan ben ik voor'

Brian Vesseur • 23:08, 15-07-2021 / Laatste Update: 17:41, 05-01-2024

Er moest iets veranderen in de Formule 1. Dat vonden ook de coureurs. Meer spektakel, zeiden ze. En daarom komt er in 2022 een nieuwe auto. Max Verstappen is op het 1e oog blij met die nieuwe auto. Wél is-ie wat langzamer dan de auto's van nu.

De nieuwe auto lijkt een paar seconden per ronde langzamer te zijn. Wat ervoor terug komt: de coureurs komen dichter bij elkaar én kunnen elkaar volgen. Dat laatste is belangrijk. Momenteel kunnen coureurs maar heel kort elkaar volgen, omdat de banden er anders meteen aan gaan. Nu kan iedereen lekker vlak achter elkaar aan tuffen.

'Ik ben voor!'

Verstappen zegt: "Dit ziet er in ieder geval interessant uit, heel anders dan wat we gewend zijn. Het belangrijkste is dat we het racen verbeteren en dat we elkaar goed kunnen volgen. Als dit de manier is om dat te bereiken, dan ben ik voor."

Ontwerp

De auto die donderdag werd laten zien op Silverstone, daar moeten we niet te veel van aantrekken. Dat denkt Verstappen. "Dit is gewoon om de mensen een idee te geven van welke kant het ongeveer op gaat. Op zich snap ik wel dat ze het zo doen. Maar wij moeten onze eigen auto ontwerpen, dit is puur om aan de fans te laten zien wat er gaat gebeuren."