Verstappen rijdt met machtsvertoon naar laatste zege van het seizoen: Perez 2e in klassement
i

Getty Images

Verstappen rijdt met machtsvertoon naar laatste zege van het seizoen: Perez 2e in klassement

Yvo van Dorst • 16:33, 26-11-2023

Max Verstappen is in Abu Dhabi ijzersterk naar de winst gereden in de laatste race van het seizoen. De Nederlander hield Charles Leclerc achter zich, waardoor de wereldkampioen ook de laatste race binnensleept. Zijn teamgenoot Sergio Perez pakte de 2e plek in het algemeen klassement, Lewis Hamilton werd 3e.

Check ook: Dit waren de bizarre records van Max Verstappen in 2023

In de beginfase van de race meldde zich een verrassende naam als koploper. Yuki Tsunoda deed het erg goed en reed dus zelfs langere tijd als nummer 1 in Abu Dhabi. Uiteindelijk nam Verstappen die plek al snel over en de Nederlander gaf die plek eigenlijk niet meer af tijdens de laatste race van het jaar.

Top-3 race van Abu Dhabi

1. Max Verstappen

2. Charles Leclerc

3. George Russell

Tweede plaats

Lewis Hamilton en Sergio Perez vochten zondag voor de 2e plaats in het algemene klassement. De Engelsman maakte zich nog verschrikkelijk boos, omdat Fernando Alonso voor hem zijn remmen aan het testen was. Uiteindelijk mocht het niet baten voor Hamilton, want hij pakte uiteindelijk niet de 2e plaats in het algemeen klassement. Die plaats was voor de teamgenoot van Verstappen, die ook nog een 5 seconden straf kreeg.

Top-3 eindklassement Formule 1-seizoen 2023

1. Max Verstappen - 549 punten

2. Sergio Perez - 273 punten

3. Lewis Hamilton - 232 punten