Viaplay gaat nieuw bod uitbrengen op F1-rechten en 'maakt goede kans'
i

Getty Images

Viaplay gaat nieuw bod uitbrengen op F1-rechten en 'maakt goede kans'

11:58, 11-01-2024 / Laatste Update: 14:20, 15-01-2024

Viaplay leek dood en begraven voor de uitzendrechten van de Formule 1. Momenteel heeft de streamingsdienst de rechten in handen tót 2025, waardoor onder andere Ziggo Sport op de loer ligt om de rechten daarna over te nemen. Maar Viaplay, dat financieel in zwaar weer verkeert, gaat naar eigen zeggen ook meedingen om de F1-rechten.

Sterker nog: de Scandinavische partij denkt goede kans te maken om de Formule 1 te blijven uitzenden. In De Telegraaf zegt Roger Lodewick, de SEO van Viaplay Nederland: "De onderhandelingen over de uitzendrechten F1 vanaf 2025 worden internationaal door Peter Nørrelund en zijn team gedaan. Ik ben er van overtuigd dat wij een goede kans maken onze rechten te behouden."

Redders van Viaplay

Het gaat al een tijdje niet zo lekker met Viaplay. Er zijn sinds kort twee partijen bijgesprongen om geld in de streamingsdienst te pompen. De Franse zender Canal+ en de Tsjechische investeringspartij PPF hebben miljoenen in Viaplay gepompt, in ruil voor een deel van de aandelen. Mede door deze investeringen kan Viaplay blijven bestaan én mogelijk de F1 blijven uitzenden.

Er gaan ook geruchten dat Canal+ zelf de Formule 1 gaat uitzenden in Nederland, om de sport in ieder geval uit handen te houden van 'concurrent' Ziggo Sport.