Viva Las Vegas! Max Verstappen krijgt tijdstraf, maar wint toch GP van Las Vegas

Pim Huberts • 09:34, 19-11-2023 / Laatste Update: 01:32, 05-01-2024

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Las Vegas gewonnen. Het is de 18e (!) race dit Formule 1-seizoen die naar de Nederlander gaat. De Red Bull-coureur kreeg een tijdstraf van 5 seconden, maar vocht zich terug. Teamgenoot Sergio Pérez verloor de strijd en werd uiteindelijk zelfs 3e, achter Charles Leclerc.

Al vanaf de start streden Verstappen en Leclerc om de koppositie. De Nederlander - die als 2e vertrok van de startgrid - zette zijn bolide al snel naast die van zijn concullega en pakte de koppositie. Fernando Alonso spinde, maar kon toch door. Kort na de start knalde Lando Norris de muur in, de 1e afvaller in Las Vegas.

Check hier de start:

Lando Norris moet opgeven:

Tijdstraf Verstappen

Verstappen reed nog steeds aan kop, maar maakte fouten in de strijd met Leclerc. Na een incident bij de start in bocht 1 kreeg de Red Bull-coureur een tijdstraf van 5 seconden. Verstappen moest de pits en dus kregen Pérez en Leclerc de kans om voor de koppositie te racen.

Ferrari vergooit kans

Met nog 25 ronden te gaan, werd Pérez aangevallen door Leclerc. De Mexicaan had moeten verdedigen, maar verloor zijn koppositie aan de Ferrari-coureur. Verstappen racete vlak achter Pérez en ging er al snel voor bij. Weg kans voor de Mexicaan. Even later snelde de Nederlander ook langs Leclerc, die terugzakte door slechte banden. Weg kans voor Ferrari. Sebastian Ocon reed knap op de 4e plaats.

Justin Bieber vlagt voor Verstappen

Tot dan toe viel alleen Norris uit, maar met nog 1 ronde te gaan moesten ook Yuki Tsunoda en Nico Hulkenberg hun wagen aan de kant zetten. Gelukkig zonder schade, want de race kon door. Verstappen reed ruim 5 seconden voor Pérez in de laatste ronde. In de laatste ronde liet Pérez zich nog foppen door Leclerc, die hem voorbij reed.

Justin Bieber stond al klaar om de finish vlag te wapperen voor Verstappen. En dat deed hij voor de Nederlander. Vertappen wint. Alweer.