Voor de eeuwigheid? 'Recordseizoen Max Verstappen kan nooit meer verbeterd worden'
i

Getty Images

Voor de eeuwigheid? 'Recordseizoen Max Verstappen kan nooit meer verbeterd worden'

Matthijs Nijhuis • 11:18, 28-11-2023

Max Verstappen heeft dit seizoen een gewoonte gemaakt van Formule 1-records breken. De wereldkampioen leek 23 races lang onaantastbaar. Mocht je zijn rapport gemist hebben, check dan hier welke records hij allemaal aan elkaar heeft geregen. Gaat iemand daar ooit nog aan kunnen tippen? "Nee, dat zie ik niet gebeuren", denkt Helmut Marko.

De adviseur van Red Bull is deels verantwoordelijk voor het succes van Verstappen. Hij tekende de jonge Nederlander ooit voor het Oostenrijkse raceteam. Zelf loopt de 80-jarige Marko al lange tijd mee in de sport. "Ik zie geen enkel team en geen enkele coureur hetzelfde succes boeken in de toekomst", zei hij tegen Motorsport.com.

'Dan ben ik hier niet meer!'

En wat denkt Verstappen? Is er iemand die meer dan 19 races in 1 seizoen kan winnen? "Nou ja, als we naar 30 races per seizoen gaan, dan weet je natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren", zei hij stellig. "Maar dan ben ik hier niet meer!" Verstappen heeft zich al vaker uitgelaten over de grote hoeveelheid raceweekenden. De teller staat volgend jaar al op 24 races, maar dan is Max er nog gewoon bij.