Voormalige F1-baas Bernie Ecclestone: 'Protesten zijn krassen in Mercedes-ster'
i

Getty Images

Voormalige F1-baas Bernie Ecclestone: 'Protesten zijn krassen in Mercedes-ster'

Marcel Roes • 11:03, 14-12-2021 / Laatste Update: 14:08, 07-01-2024

De voormalige F1-baas Bernie Ecclestone is de laatste tijd Mercedes flink aan het bashen. Voor de slotrace van 2021 zei hij al dat in zijn ogen Max Verstappen werd 'gepest'. Na de slotrace is hij nog feller.

"Op zeer jonge leeftijd is Max al opgewassen tegen Lewis Hamilton, een van de beste coureurs ooit. Niet alleen op de baan, ook daarbuiten", zo prijst de 91-jarige Ecclestone de nieuwe F1-wereldkampioen.

Kras op Mercedes-ster

Dat Mercedes zich vooralsnog niet lijkt neer te leggen bij de nederlaag noemt Ecclestone onbegrijpelijk. "Ze bouwen waarschijnlijk de beste auto’s ter wereld. Maar met deze houding zetten ze krassen op hun eigen ster. Dat is heel onverstandig", zegt hij in een interview met een mediagroep uit München.

Lachertje

Ecclestone noemt het gedrag van Mercedes daarom een lachertje. "Hun teambazen proberen zelfs tijdens de race beslissingen van de wedstrijdleiding te beïnvloeden. De sport lijdt hieronder. De pure competitie zou voorop moeten staan. De coureurs hebben geweldige sport geboden. Het is een schande dat dit op deze manier wordt overschaduwd."