Waarom Jumbo stopt met sponsoren van Max Verstappen en wielerploeg Jumbo-Visma
i

Getty Images

Waarom Jumbo stopt met sponsoren van Max Verstappen en wielerploeg Jumbo-Visma

Jeroen Rooseboom • 11:59, 04-01-2024 / Laatste Update: 14:15, 05-01-2024

Supermarktketen Jumbo heeft vorig jaar een aantal radicale wijzigingen doorgevoerd. Was het bedrijf voorheen altijd trotse sponsor van Max Verstappen en wielerploeg Jumbo-Visma, zo stopt het komend seizoen met die sponsoring. De reden: de nieuwe topman Ton van Veen.

Het gaat de laatste jaren namelijk niet zo lekker met de supermarktketen. Het bedrijf staat ook al een tijdje in een slecht daglicht, doordat voormalig topman Frits van Eerd verdachte werd in een omvangrijke witwaszaak. Ook het marktaandeel van de supermarkt werd de laatste jaren steeds minder. Om het tij te keren werd Van Veen aangesteld.

Schoon schip

Hij wil schoon schip maken bij de supermarktketen en daardoor is er geen ruimte meer voor het sponsoren van Max Verstappen en Team Jumbo-Visma. "De laatste jaren is Jumbo zijn focus wat kwijtgeraakt", zegt Van Veen in De Volkskrant. "We zijn een aantal activiteiten erbij gaan doen die de formule niet noodzakelijk hebben versterkt. We zijn in de flitsbezorging gestapt met Gorillas. En we zijn heel actief geworden in de sportsponsoring."

Van Veen zag dat het sponsoren van deze grote namen toch niet echt is waar het bedrijf Jumbo voor staat. "Als je kijkt naar de successen van de atleten en ploegen, moet je je afvragen of dat bij ons past. Max Verstappen is een wereldkampioen. Maar wij zijn een Nederlands supermarktbedrijf, niet eens het grootste. Op het wereldtoneel hebben we niet zoveel te zoeken."

Genoeg sponsors over

Max Verstappen hoeft zich geen zorgen te maken om zijn sponsoring. De 3-voudig wereldkampioen in de Formule 1 heeft nog genoeg grote bedrijven achter zich staan, zoals Heineken, Red Bull en EA Sports.

Het voortbestaan van de Nederlandse wielerploeg die eerst door Jumbo werd gesponsord staat ook niet onder druk. Het team heet inmiddels Team Visma - Lease a Bike. Ook rijdt het team gewoon nog in de bekende kleuren. Check het tenue hier!