Wanneer keert Daniel Ricciardo weer terug in auto? Christian Horner geeft update
i

Getty Images

Wanneer keert Daniel Ricciardo weer terug in auto? Christian Horner geeft update

Jeroen Rooseboom • 13:06, 28-08-2023 / Laatste Update: 02:03, 12-12-2023

Daniel Ricciardo knalde tijdens de 2e vrije training in Zandvoort behoorlijk hard tegen de muur. Daarbij liep hij een breuk op in zijn hand, waardoor hij de rest van het weekend niet meer in actie kon komen. Wanneer kunnen we hem weer terug verwachten?

Zijn vervanger, de Nieuw-Zeelandse rookie Liam Lawson, deed het niet onbehoorlijk. Hij startte van achteraan het veld, maar wist zich in de moeilijk omstandigheden knap omhoog te vechten tot de 13e plaats van de 17 nog overgebleven coureurs. Toch zal Ricciardo direct weer zijn plek innemen als hij is hersteld van zijn blessure.

Eenvoudige ingreep

Maar dat kan nog wel even gaan duren, vertelde Christian Horner, teambaas van Red Bull aan GPblog. "Eerder vandaag is hij geopereerd. Hij heeft een aantal schroeven en een plaatje in zijn hand gekregen. De operatie ging goed, het verliep succesvol. Het bot was op meerdere plaatsen gebroken, maar het was een vrij eenvoudige ingreep."

Hoe lang precies, weet de baas van Max Verstappen nog niet. "Het gaat nu om zijn herstel, we zullen zien. Voor een normaal mens duurt dat een paar maanden, voor Formule 1-coureurs is dat vaak veel korter. We moeten in de gaten houden hoe zijn herstelproces verloopt."

Monza?

Het lijkt er dus niet op dat Ricciardo al tijdens de GP van Italië in Monza komend weekend alweer in zijn bolide stapt. Wanneer dat wel zal zijn, is afwachten.