Sergio Pérez verzacht de pijn voor Red Pull met pole na vroege exit Max Verstappen
i

Getty Images

Sergio Pérez verzacht de pijn voor Red Pull met pole na vroege exit Max Verstappen

Bart van der Wijst • 19:38, 18-03-2023

Max Verstappen start zondag vanaf P15 in de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Halverwege Q2 ging het mis voor de 2-voudig wereldkampioen. De oorzaak: een kapotte motor. Verstappen begint vlakbij een andere Nederlander, want Nyck de Vries parkeerde zijn AlphaTauri door een foutje op P18. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez pakte pole.

Verstappen was in alle trainingen de snelste en leek op weg naar pole, alleen de motor gooide roet in het eten. De Nederlander begint dus als 15e en moet met een andere strategie de weg naar voren zien te vinden.

Nieuwe bak

Het rommelt al het hele weekend bij Red Bull. Zaterdagochtend kreeg Verstappen een nieuwe versnellingsbak. Dat gebeurde ook bij teamgenoot Pérez en het zusterteam AlphaTauri. Verstappen rolde na de hapering in de motor nog wel terug naar de pits, alleen daar bleek het probleem niet te verhelpen.

"De aandrijfas was gebroken, dus dan houdt het op", reageerde Verstappen vrij snel daarna bij Viaplay. "Ik kan er niks anders van maken nu, je moet het gewoon accepteren en morgen er proberen het beste er van te maken."

(tekst loopt door onder de tweet)

Pole voor Red Bull

Zonder Verstappen en met Oscar Piastri als opvallende aanwezige ging Q3 aan de gang. Daarin was Pérez vlug. Hij zette een 1:28,265 neer met z'n eerste ronde. Daar beet iedereen zich stuk op. Fernando Alonso leek als 2e te eindigen, alleen Charles Leclerc perste z'n Ferrari er nog tussen. Maar de Monegask heeft wel een gridstraf van 10 plekken, dus hij ziet Verstappen in z'n spiegels.