Wie is toch dat snelle F1-talent Yuki Tsunoda?
i

Getty Images

Wie is toch dat snelle F1-talent Yuki Tsunoda?

Brian Vesseur • 18:19, 14-03-2021 / Laatste Update: 11:54, 08-01-2024

Yuki Tsunoda debuteert komend seizoen in de Formule 1 namens Alpha Tauri. Dit weekend liet hij zich al zien bij de testdagen in Bahrein: de Japanner eindigde op de 3e en laatste testdag op plek 2. Nu mag je eigenlijk niet kijken naar tijden, maar Tsunoda leek wel erg snel. Met wie gaan we te maken krijgen?

LEES OOK: Max Verstappen duikt als enige onder de 1 minuut 29 en verpulvert iedereen op laatste testdag

De gedachte ging dat Tsunoda bij Alpha Tauri terechtkwam vanwege zijn nationaliteit. Honda - (voorheen) de motorleverancier van Red Bull - wilde namelijk graag een Japanner in de Formule 1. Of dat nu de reden is of niet, op het eerste oog lijkt Tsunoda daadwerkelijk een goede coureur.

Red Bull-kid

Ook als je kijkt naar zijn prestaties in het verleden, is de 20-jarige Tsunoda geen gekke piloot. In 2016 mocht hij in het voorlaatste weekend van het Formule 4-kampioenschap meedoen. Meteen werd-ie 2e en 4e. Een jaar later - waarin hij een heel seizoen meedeed - werd hij meteen 3e in het kampioenschap.

In 2018 pakte hij het kampioenschap in de F4 (hij won 7 van de 14 races), wat hem een plekje bij het Red Bull Junior Team opleverde. Hij reed een jaartje in de Formule 3 (1 zege), waarna hij vorig jaar debuteerde in de Formule 2. Hij werd 3e in het kampioenschap (3 zeges), achter Mick Schumacher en Callum Ilott.