Winnaar Oscar Piastri deelt steek uit na sprint shootout: 'Geef de FIA even 5 minuten'
i

Getty Images

Winnaar Oscar Piastri deelt steek uit na sprint shootout: 'Geef de FIA even 5 minuten'

Matthijs Nijhuis • 20:02, 07-10-2023 / Laatste Update: 18:37, 04-01-2024

Oscar Piastri bewees vanmiddag in Qatar nogmaals dat hij veruit de beste rookie is. De McLaren-rijder profiteerde van Max Verstappen (die zijn rondetijd verloor dankzij track limits) en troefde ook teamgenoot Lando Norris af. In een reactie wees hij de FIA op de chaotische track limits die de shootout voor veel coureurs verpestte: 'Ik geef de FIA 5 minuten voordat ik zeker weet dat ik op pole sta.'

Lees ook: Kippenvel! F1-coureurs leggen uit waarom Max Verstappen de allerbeste is

Omdat de baan vlak voor de shootout nog werd aangepast hadden veel coureurs last van track limits: de ene na de andere rondetijd werd ongeldig verklaard omdat de auto's met 4 wielen naast de baan reden. Onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden hier veel last van. Max start vanavond op P3, Lewis moet het met een matige P12 doen.

Trotse moeder

Oscar was in ieder geval blij met zijn prestatie. "Het werd er niet makkelijker op, maar iedereen had hier last van", gaf hij wel toe. Alle McLaren-fans kunnen blij verrast zijn met zijn startplek. Ook de moeder van Piastri stond ervan te kijken: "Zojuist mijn pilates-lesje van 7 uur afgezegd...", deelt ze op X/Twitter!