Zhou blikt terug op heftige crash op Silverstone: 'De F1-coureurs voelen als familie'
i

Getty Images

Zhou blikt terug op heftige crash op Silverstone: 'De F1-coureurs voelen als familie'

Brian Vesseur • 18:23, 25-08-2022 / Laatste Update: 02:12, 12-12-2023

Het was een schokkend moment toen Guanyu Zhou in de hekken vloog tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. En dat vonden zijn medecoureurs ook. Iedereen reageerde geschrokken op het incident, dat er mega heftig uit zag. De Alfa Romeo-coureur is positief verrast over de steun die hij kreeg. Hij noemt de mensen op de F1-paddock 'zijn familie'.

In gesprek met Motorsport.com zegt Zhou: "Het was mooi dat, in 1e instantie de Formule 1 en later ook de coureurs hier in de paddock, bij me kwamen om te vragen of ik oké was." Het betekende veel voor de Chinese coureur.

"Ik voel me goed binnen deze groep, deze familie in de Formule 1. Ik denk dat de coureurs nauw met elkaar verbonden zijn." Hij kijkt ook naar Saudi-Arabië, waar raketinslagen waren tijdens de Grand Prix. "Bij zaken zoals in Saudi-Arabië komen we echt samen en proberen we de toekomst van de Formule 1 vorm te geven. Dat was voor mij als rookie wel een verrassing. In de afgelopen jaren zag je nog wel eens dat coureurs echt aan het bekvechten waren en elkaar niet spraken. Maar dat is wel veranderd."

Halo

Een paar jaar geleden had deze crash heel anders kunnen aflopen. De halo zorgde voor extra bescherming. "Dat soort dingen wil niemand zien gebeuren, dat ik er ongedeerd uitkwam maakt dat ik heel blij ben met de ontwikkeling van de veiligheid. De halo is daarin een hele belangrijke factor geweest."