🎥 | Ondanks alles wint Lewis Hamilton de GP van Brazilië: na DQ, 5 plekken gridstraf en heftig verdedigende Max Verstappen

14 november 2021

Getty Images

Lewis Hamilton heeft met grote moeite de Grand Prix van Brazilië gewonnen. De Brit moest zaterdag bij de sprintrace achteraan beginnen en werd toen 5e. En bij de race zelf moest hij als 10e starten vanwege 5 plekken gridstraf. Toch overkwam hij al die hobbels. Max Verstappen werd 2e.


Valtteri Bottas begon aan de race vanaf pole, maar direct in bocht 1 gingen Max Verstappen en Checo Pérez de Fin voorbij. Lewis Hamilton startte op P10 en was na 1 ronde al opgestoomd richting P5! En zo leek het er op dat we, ondanks alle straffen die HAM dit weekend kreeg, weer een duel zouden krijgen tussen VER en HAM.

Undercut
De Mercedes-coureur probeerde een undercut: eerder van banden wisselen dan Max. Maar mede door een razendsnelle pitstop van Red Bull leverde het weinig op. Toch liep hij wel ronde voor ronde in op de leider in de WK-stand.

Met nog 18 ronden te gaan ging hij Verstappen zelfs voorbij. Maar Max is Max en liet zich niet zomaar passeren. Een heerlijk duel volgde, met Max als winnaar, want hij pakte toch P1 terug.

Check hier het duel (tekst gaat verder na de video):

11 laps te gaan
Er was geen houden meer aan: Hamilton was simpelweg sneller in zijn Mercedes en loerde op een gaatje. Met nog 11 rondjes te gaan kon hij er op een recht stuk langs flitsen. Check de beelden hier:


Oorlogje
Ondertussen waren beide renstallen in gesprek met de raceleiding. Mercedes vond natuurlijk dat Max weer te agressief was met het dicht doen van de deur, Red Bull vond dat het onder regulier racen viel. Uiteindelijk greep de FIA niet in.

Zwart-wit-geblokte vlag
Probleemloos bouwde Hamilton een voorsprong op Max op. Mercedes werd overmoedig en brulde Bottas nog toe: 'Go get him, Valtteri', maar de Fin kwam echt niet meer in de buurt van Verstappen. En zo werd dit het podium:

1 Lewis Hamilton
2 Max Verstappen
3 Valtteri Bottas

Leuk meevallertje: Checo Perez zette in de slotronde de snelste ronde van de race neer. Daardoor heeft Verstappen nog 14 punten voorsprong over op Hamilton in de WK-stand, ipv 13.

De finish:

De discussie over de boardradio: