Ook regen kan Max Verstappen niet van zege houden in Monaco

Brian Vesseur • 18:52, 28-05-2023 / Laatste Update: 13:19, 08-01-2024

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen! Hij reed de hele race op P1, ook toen het opeens ging regenen in de straten van Monte Carlo. Fernando Alonso werd 2e, voor Esteban Ocon. Een mooi, niet veel gezien podium!

Verstappen begon de race op pole position en hield die positie ook vast. Alonso had ook een prima start, maar hij kon de Nederlander niet pakken vanaf P2. En toen begon de befaamde Monaco-optocht vooraan aan het veld.

Pérez

Achteraan het veld was het ook interessant. Sergio Pérez begon de race vanaf de laatste plek en kon in de 1e ronde niemand inhalen. Sterker nog: hij moest direct de pits in. Dat was niet heel erg, want de Mexicaan kon na zijn pitstop snelste racerondes pompen. Langzaam klom hij wat omhoog: in ronde 20 van de 78 reed hij op P16.

In ronde 31 moest Pérez zelfs aan de kant voor Verstappen! Hij zat vast achter langzame coureurs en Verstappen kwam hem een rondje lappen. De Nederlander kwam in een raar tactisch spel terecht met Alonso. Verstappen reed op mediums en zou bij een pitstop achter Alonso - die op hards reed - terechtkomen. Ondertussen hoopte de Spanjaard op regen, waardoor hij een pitstop minder hoefde te maken.

Regen

In ronde 53 van de 78 was het redelijk regenachtig in Monaco! Valtteri Bottas en Lance Stroll waren in ronde 53 de 1e coureurs die intermediate-banden onder hun auto zetten. Alonso dacht daar anders over: de Spanjaard zette in ronde 55 mediums onder zijn auto.

Dat bleek geen slimme keuze, want hij kwam binnen no-time weer naar de pits om toch inters te nemen. Verstappen reed inmiddels ook al op de natweerbanden. Ferrari zakte door het gedoe rondom het weer en de pitstops een beetje weg.

Ocon

Esteban Ocon startte de race vanaf P4 en reed eigenlijk de hele race op een knappe 3e plek. En dat in een Alpine! Achter hem reden Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell (met een 5-secondenstraf). Charles Leclerc van Ferrari reed 6e, voor Gasly (Alpine) en Carlos Sainz. Dat bleek ook de eindstand: Lando Norris werd 9e, Oscar Piastri 10e.