Red Bull met wit en rode auto’s in Turkije: ‘Eerbetoon aan Honda’s F1-reis’

6 oktober 2021

Red Bull Racing gaat het komende Formule 1-weekend in Turkije met speciale kleuren rijden. De GP zou eigenlijk het thuisraceweekend van Honda - in Japan - zijn.


De auto's van Max Verstappen en Sergio Pérez zullen met een wit en rode kleur op het circuit verschijnen. Het ontwerp is geïnspireerd op dat van de legendarische Honda RA 272-auto. De Amerikaan Richie Ginther behaalde hierin de 1e F1-overwinning van Honda in 1965. Dat was bij de GP van Mexico.

Blitse bolides
Bij Team AlphaTauri worden de achtervleugels met de boodschap van 1 woord 'arigato' (= dank u) voorzien. Honda werkt sinds 2018 samen met Red Bull en AlphaTauri en hielp beide F1-teams de top van de klasse te bereiken.

"We keken er allemaal naar uit om de Japanse fans van Honda een kans te geven om de succesvolle F1-relatie te vieren, op eigen bodem in Suzuka", zei Red Bull-baas Christian Horner. De race kon vanwege de pandemie niet doorgaan.

Ode aan Honda
"We konden het weekend niet voorbij laten gaan zonder een hulde te brengen aan de thuisfans", vervolgde Horner over de kleurverandering. "Door voor deze kleuren te kiezen, hebben we een eerbetoon gedaan aan Honda's opmerkelijke reis door de Formule 1. Hopelijk kunnen we de fans in deze kleuren een overwinning bezorgen."