Red Bull-topman Helmut Marko: ‘We zijn nog lang niet klaar in de Formule 1’

30 november 2022

Pro Shots
helmut-marko-verstappen

Het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz heeft geen gevolgen voor het voortbestaan van het Formule 1-team met wereldkampioen Max Verstappen. Dat zegt topman Helmut Marko van het Red Bull F1-team.


"Ons succes spreekt voor zich. Niemand hoeft zich zorgen te maken dat Red Bull in de nabije toekomst uit de Formule 1 zal verdwijnen", aldus de topman in een interview met Bild. "We zijn nog lang niet klaar met onze missie. We willen meer races en meer titels winnen."

Overlijden
Het overlijden van de Oostenrijker Mateschitz, die goed bevriend was met Marko, heeft tot een opdeling van de directie van het concern geleid. Oliver Mintzlaff, die algemeen directeur was van Bundesligaclub RB Leipzig, heeft een van de 3 directeursposten gekregen. Red Bull Racing valt daarmee ook onder zijn verantwoordelijkheid.

Samenwerking
"Hoe die samenwerking precies vorm gaat krijgen en wie welke rol krijgt, ligt nog open. We zullen daar de komende weken over spreken met de heer Mintzlaff", zegt Marko. "Onze grote kracht is altijd geweest dat wij veel knappe koppen in het team hebben die niet eerst een vergadering met toezichthouders nodig hebben om iets in gang te zetten". Zo lijfde Marko bijvoorbeeld Verstappen al op 16-jarige leeftijd in bij het F1-team van Toro Rosso, het huidige AlphaTauri.