Rijdt Max Verstappen vanaf 2026 voor het team ‘Red Bull-Porsche’? Nieuwe motorregels F1 door FIA goedgekeurd

16 augustus 2022

Getty

De FIA heeft de nieuwe motorregels voor de Formule 1 goedgekeurd. Op papier lijkt er misschien niet veel te veranderen, maar voor de teams zal het uiteraard weer een uitdaging worden om een zo krachtig mogelijke motor te bouwen. Door de veranderingen maakt de bond het makkelijker om toe te treden tot de sport voor nieuwe leveranciers. Dat levert kansen op voor Red Bull.


Ook vanaf 2026 zullen de teams met de welbekende hybride, 1.6 liter V6-motor rijden. Maar binnenin die motor veranderen wel een aantal zaakjes. De opzet van de motor wordt veranderd en versimpeld. Zo wordt het aandeel van het elektrische vermogen vergroot en zal de MGU-H verdwijnen. De MGU-H is namelijk een onderdeel wat zeer complex en lastig te ontwikkelen is. Dit was ook 1 van de pijnpunten van nieuwe motorleveranciers die wilden toetreden tot de Formule 1. Ook zal vanaf 2026 alleen nog maar duurzame brandstof worden gebruikt.

Lees ook: Deze F1-coureurs hebben net als Max Verstappen een Belgische moeder

Nieuwkomers
Vooral het verwijderen van de MGU-H zorgt ervoor dat de weg vrij is voor nieuwe motorleveranciers in de sport. Dat komt Red Bull goed uit, want Porsche kocht onlangs 50% van de aandelen van Red Bull Racing. Daarmee lijkt het een terugkeer in de F1 te bevestigen. Rijdt Max Verstappen vanaf 2026 dan voor het team Red Bull-Porsche?