Robert Doornbos bevestigt: ‘Ik heb volgende week een gesprek met Viaplay’

19 november 2021

ANP
robert-doorbos-bevestigt-contact-overstap-ziggo-sport-naar-viaplay-formule-1-analyticus-televisie

Robert Doornbos wil graag voor Viaplay aan de slag nu de streamingdienst vanaf volgend jaar de rechten voor de Formule 1 heeft. Doornbos, die de races nu nog analyseert voor Ziggo Sport, heeft zelf contact gezocht met de dienst en heeft naar eigen zeggen volgende week een gesprek.


Maandag kwam bij Veronica Inside al het gerucht naar buiten over aanstaande de overstap van de oud-autocoureur..

Qmusic
De oud-coureur vertelde vrijdag in de ochtendshow van Mattie en Marieke op Qmusic dat de kans 'natuurlijk heel groot' is dat hij van Ziggo Sport overstapt naar Viaplay. "Ik wil gewoon bij de Formule 1 blijven. Ik heb niet gewacht tot ze mij belden, maar ik heb zelf contact gezocht. Ik ben altijd best wel direct met dat soort dingen. Ik zit volgende week met ze."

Hoe zit het met Mol en Plooij?
Collega Olav Mol vertelde vrijdagochtend aan Frank Dane op Radio 538 dat hij nog geen contact heeft gehad met Viaplay. Ook is het nog niet duidelijk of Jack Plooij met de Formule 1 mee verhuist. Dane is daarom een petitie gestart om de gezichten aan de klus te helpen bij de streamingdienst.

De streamingdienst maakte maandag wel bekend dat NOS-journaallezer Amber Brantsen het studioprogramma rond de Grand Prix-races gaat presenteren. Afgelopen voorjaar werd bekend dat de Nederlandse F1-rechten naar de Nordic Entertainment Group (NENT) gaan. Daardoor zijn de races vanaf 2022 alleen nog te bekijken via Viaplay.