Russell over De Vries: ‘Bestaat geen twijfel over dat hij een plek in F1 verdient’

11 september 2022

Getty Images

George Russell is lyrisch over Nyck de Vries. Vroeger kartten ze samen en ook toen was De Vries al een van de toppers, zegt Russell. "Er bestaat geen enkele twijfel over dat hij een plek in de Formule 1 verdient", is de Britse Mercedes-coureur duidelijk.


De Vries reed zondag voor het eerst in de Formule 1, omdat hij Alex Albon verving. Albon moest afhaken wegens een blindedarmontsteking en zo kon De Vries laten zien wat-ie waard was. Hij reed naar P9 en pakte zo 2 punten voor Williams. En dat terwijl het team er pas 4 had voor de Grand Prix van Italië!

Russell legt uit dat het pech is dat De Vries nog niet in de Formule 1 reed: "Dit is nou eenmaal hoe deze sport in elkaar steekt, er zijn maar 20 zitjes en niet iedereen krijgt de kans. Maar nu heeft hij alles bewezen."

Spectaculair
En daar houden de lovende woorden niet op: "Sowieso is het schakelen in 1 weekend heel lastig. Hij ging van die Aston Martin op vrijdag naar de Williams op zaterdag en dat zijn compleet andere auto's. Dat kost gewoon enkele ronden qua aanpassingen. Punten scoren bij je debuut in een Williams is behoorlijk spectaculair."