Op deze manieren wordt Max Verstappen in Saoedi-Arabië al wereldkampioen

22 november 2021

De strijd om de wereldtitel in de Formule is met nog 2 races te gaan razend spannend. Max Verstappen van Red Bull staat 8 puntjes voor op zijn Mercedes-rivaal Lewis Hamilton (351,5 punten om 343,5) en zou bij de volgende race in Saoedi-Arabië al wereldkampioen kunnen worden. Verstappen kan de titel pakken bij de volgende scenario's!


Zie ook: 'Check hier de samenvatting van de door Hamilton gewonnen F1-race in Qatar'

De Formule 1 zette de mogelijkheden uiteen op hun social media. Stel dat Verstappen in Saoedi-Arabië de snelste ronde pakt en Hamilton op plek 6 eindigt, is Verstappen wereldkampioen. Die uitkomst is hetzelfde als Hamilton als 7e over de finish gaat, en Verstappen de race 'gewoon' weet te winnen.

Titelmogelijkheden in Saoedi-Arabië
Verstappen is natuurlijk hoe dan ook afhankelijk van het resultaat dat Hamilton neer gaat zetten. Mocht het gebeuren dat Verstappen niet als 1e eindigt, is de kans nog steeds aanwezig dat hij de titel pakt. Stel dat Verstappen 2e wordt, moet Hamilton 10e worden om de titel te grijpen.

Mocht Hamilton er in Saoedi-Arabië niet in slagen om in de punten te komen, hoeft Verstappen 'slechts' als 2e te eindigen en dan is zijn 1e kampioenschap in de crème de la crème van de autosport een feit.

Gelijke WK-stand
Daarbij is de kans in Saoedi óók aanwezig dat beide rivalen in aantal punten op gelijke hoogte komen. Hiervoor moét Hamilton winnen én de snelste ronde rijden en Verstappen als 2e eindigen. Als dat gebeurt, verzamelt Hamilton 26 punten en Max 18. Stel dat dit scenario uitkomt, wordt de titel bij de laatste race in Abu Dhabi beslist.