Sergio Pérez grijpt naast 2e plaats: ‘Heb wel wat seconden verloren achter Max’

20 november 2022

AFP

Formule 1-coureur Sergio Pérez heeft het gevoel dat hij tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi kostbare seconden heeft verspeeld achter ploeggenoot Max Verstappen. De Mexicaan kon of mocht zijn Nederlandse teammaat na de 1e serie pitstops niet voorbij gaan. "Max volgde een strategie met 1 pitsstop, ik zat op een 2-stopper. Het middendeel van de race was niet ideaal voor mij. Ik heb wel wat seconden verloren achter Max."


De Mexicaan ging in de 15e ronde als 1e coureur naar binnen voor nieuwe banden, Verstappen bracht enkele rondes later een bezoek aan de pits en kwam vlak voor Pérez terug de baan op. De Mexicaan was op ingereden banden aanvankelijk wat sneller, maar Verstappen inhalen bleek niet mogelijk. Later in de race moest Pérez opnieuw een pitstop maken, terwijl Verstappen en Ferrari-coureur Charles Leclerc konden doorrijden.

Lees ook: dit is de eindstand bij de Formule 1-constructeurs in 2022

Gestreden
Hoewel de Mexicaan in de laatste rondes het gat naar Leclerc vrijwel dicht reed, kon hij de 2e plek van de Monegask niet meer aanvallen. Daardoor eindigde Leclerc in het WK-klassement ook 3 punten voor Pérez op de 2e plaats, achter de ongenaakbare Verstappen.

"Het was heel close. Maar ik heb alles gegeven en daarom ben ik tevreden", zei Pérez, die vorige week in Brazilië boos was omdat Verstappen weigerde hem voorbij te laten gaan. Hij liep daardoor 2 punten mis. "Als we terugkijken, weet ik zeker dat we dingen beter hadden kunnen doen. Het hele jaar ben ik wat aan het worstelen geweest met de banden. Hopelijk gaat dat volgend jaar beter." De 32-jarige Mexicaan won 2 grands prix, in Monaco en Singapore.

Gas erop
Leclerc was op zijn beurt blij met zijn 2e plaats in het WK. "Ik heb van de 1e tot de laatste ronde 110 procent gegeven", zei de Ferrari-coureur. "Ik wist dat we Checo alleen konden verslaan met een andere strategie en goed bandenmanagement. Als je ziet waar we vorig jaar waren, hebben we dit seizoen een grote stap voorwaarts gemaakt. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog een stap zetten en vechten voor het kampioenschap." Ferrari eindigde achter Red Bull, maar voor Mercedes als 2e in het WK voor constructeurs.