Teambaas Mattia Binotto vertrekt per direct bij Ferrari

29 november 2022

Getty Images

Mattia Binotto en Ferrari gaan uit elkaar. In de wandelgangen gingen al langer geruchten dat het Formule 1-team van Ferrari van hem af wilde. Dinsdag kwam het team met een verklaring waaruit blijkt dat Binotto zelf de stekker uit de samenwerking heeft getrokken.


Binotto geeft aan dat het een moeilijke beslissing is geweest: "Ik denk dat het juist is om deze stap te zetten, hoe moeilijk deze beslissing ook voor me is geweest. Ik verlaat een bedrijf waar ik veel van hou en waar ik al 28 jaar deel van uitmaak. Ik laat een verenigd team achter. Een sterk team dat klaar is om de hoogste doelen te bereiken."

Relaxed
Na afloop van de slotrace in Abu Dhabi liet hij nog weten relaxed te zijn over zijn positie binnen het team. Achter zijn vertrek zou vooral de nieuwe Ferrari-CEO Benedetto Vigna zitten. Ook bestuursvoorzitter John Elkann sprak niet nadrukkelijk zijn vertrouwen uit in Binotto waardoor geruchten over zijn vertrek steeds heviger werden.

Sinds 1995 bij Ferrari
De geboren Zwitser was sinds 2019 teambaas van Ferrari. Daarvoor functioneerde Binotto als technisch directeur. Hij begon in 1995 bij Ferrari. Zo maakte hij ook de grote succesperiode met 5 wereldtitels van Michael Schumacher mee.