Teambaas Red Bull geeft fout toe tijdens kwalificatie voor GP Singapore: ‘Verkeerde berekening’

1 oktober 2022

Getty Images
christian-horner-teambaas-red-bull-geeft-fout-toe-kwalificatie-gp-singapore-verkeerde-berekening-formule-1

Red Bull maakte een verkeerde berekening voor de brandstof in de wagen van Max Verstappen in de kwalificatie van de GP van Singapore. Daardoor moest het Formule 1-team de wereldkampioen tijdens zijn snelle laatste rondje naar binnen roepen en kwalificeerde Verstappen zich slechts als 8e.


"De meest lastige oproep ter wereld", sprak teambaas Christian Horner schuldbewust bij Viaplay. "We maakten een verkeerde berekening."

Uitleg
Horner probeerde de keuze te verklaren. "We vulden de wagen voor 5 ronden, maar door de snel opdrogende baan hadden we ineens een extra ronde en we zaten goed geplaatst." Die ronde moest Verstappen na teamorders echter voortijdig afbreken. "We moeten echter een brandstofsample inleveren, want als je dat niet doet moet je vanuit de pitsstraat starten."

Lees ook: Max Verstappen heeft er even 'niet zo veel zin in' na kwalificatie in Singapore: 'Helemaal kut'

Red Bull maakte het zich zo een stuk lastiger gemaakt om in Singapore de 2e wereldtitel van Verstappen te vieren. De regerend wereldkampioen kan dit weekeinde op papier weer wereldkampioen worden in de Formule 1. De Nederlander moet dan winnen en zijn grootste rivaal Charles Leclerc, die poleposition veroverde, mag niet al te hoog eindigen. "We gaan het zien. Het is een lange race zondag", zei Horner.